Sisteme solare

Panouri solare pentru apa calda

Colectoarele solare sunt alcatuite dintr-un numar de tuburi duble vidate cu suprafata interioara acoperita cu un strat selectiv. Aceasta constructie lasa radiatia infrarosie sa treaca intr-un singur sens, de la exterior spre interior, obtinand astfel o rata de absorbtie/reflexie foarte buna: >92%.
Caldura este transmisa apei din interiorul tubului…
Mai multe detalii

Panouri solare pentru incalzire

Panourile solare presurizate separate nu pot functiona independent. Energia solara este captata in interiorul tubuliu vidat, unde, ulterior, este transferata heat-pipe-ului de cupru. Caldura ajunge apoi in capatul superior al sau, fiind preluata de catre agentul termic(antigel). Antigelul o transporta la schimbatorul de caldura si este preluata de catre apa din boiler.
Mai multe detalii

Panouri solare pentru incalzire piscina

Panourile solare reprezintă soluţia optimă pentru incalzirea apei di piscina, în condiţii de eficienta energetică maximă având ca efect economia de combustibili, la preţuri de achiziţie accesibile fiecărei familii, respecta toate cerinţele ecologice impuse de legislaţie internaţională datorită eliminării emisiilor de substanţe poluante în atmosferă.
Mai multe detalii

Sisteme solare complete

Avantajele sistemelor solare de incalzire cu panouri solare

1. Fiecare metru pătrat de panou solar economiseşte 550 – 850 mc gaz metan pe an;
2. Sistemul solar funcţionează în condiţii de eficienţă maximă şi la temperaturi negative (–20o C);
Mai multe detalii